Show all

Ravnomjerna mezoterapija sa peptidima i kolagen indukciona terapija u jednom tretmanu

U privatnoj dermatovenerološkoj ordinaciji dr. Alendar dostupna je dermapen terapija mikroiglicama – microneedling.

 

Proces starenja je neizbježan.  Sa godinama se pojavljuju promjene na koži u vidu bora, pigmentacija, keratoza i dr. Stanje kože ne mora da odgovara biološkoj starosti; koža može da izgleda mlađe, ali nažalost i starije.

Ukoliko želite da usporite starenje ili smanjite ožiljke i profesionalno njegujete kožu, za vas je idealan izbor terapija mikroiglicama – microneedling. Ovaj tretman predstavlja spoj ujednačene mezoterapije i stimulacije dubljih slojeva kože na ćelijskom nivou bez guljenja epiderma.

 

Metoda je osmišljena  za podmlađivanje kože prirodnim putem računajući na prirodni potencijal kože da se obnavlja nakon povrede. Tretmanima sa mikroiglicama podstičemo kožu da se regeneriše i poveća sopstvenu proizvodnju kolagena i elastina,  da poboljša lokalnu mikrocirkulaciju tretirane kože, čime postižemo svježiji i zategnutiji izgled.

Dubina mikroiglica se podešava od 0,2 mm do 2.0 mm zavisno od indikacije koju tretiramo;  zavisi i od dijela lica koje tretiramo, ali i stanja kože pacijenta.

Navedene mikrotraume imaju još jednu važnu ulogu, a to je da one predstavljaju i mikrokanaliće u koži koji nam olakšavaju apliciranje raznih seruma (peptida) za antiaging.

 

Potrebno je uraditi 4-8 tretmana zavisno od stanja koje tretiramo i zavisno šta zapravo pacijent želi da postigne od samog tretmana. Tretmani se ponavljaju u razmacima od 15-30 dana.

Prvi rezultati se u vidu osvježene, blistavije, zategnutije i čistije kože vide nakon nekoliko dana, a sazrijevanje mlade kože i pojačana aktivnost kolagena traje i do 2 godine nakon tretmana.

 

Indikacije za tretman MicroNeedling-a su:

  • Ublažavanje i smanjenje bora – tretman za fine bore i linije na licu, oko očiju, oko usana, na čelu, obrazima, vratu i dekolteu
  • Ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacije, opekotine…)
  • Podmlađivanje (tretman opuštene kože lica, vrata, dekoltea)
  • Zatezanje kože
  • Ublažavanje strija
  • Prorijeđena kosa (alopecia)

 

Tretman se izvodi sa DermaFix aparatom firme Genosys i Genosys ampulama (serumima)

Vrijeme oporavka je brzo, tretman je neinvazivan, neablativan, ne ostavlja ogrebotine, modrice niti otoke. Značajno je držati se preporuka doktora nakon zahvata, što svakako uključuje i primjenu krema za zaštitu od sunca sa visokim zaštitnim faktorom pri boravku na otvorenom.